Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasta ar tomātu mērci

Sastāvdaļas
  • 400g pasta
  • 200g desa
  • 1 sīpols
  • 40g rīvēts Parmezāns
  • olīveļļa
  • bazilks
  • pētersīļi
  • Tomātu mērcei:
  • 400g tomāti savā sulā
  • 1 sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • baziliks
  • olīveļļa
  • sāls, cukurs pēc garšas
Daudzi uzskata, ka pasta Itālijā ievesta no Ķīnas, taču ēdienu vēsturniece Oreta Dzanīni de Vita savā grāmatā Pastas enciklopēdija apgalvo,ka Itālija pazinusi un lietojusi pārtikā pastu jau divus gadsimtus pirms Marko Polo atgriešanās Venēcijā pēc sava ceļojuma uz Ķīnu. Lai kā arī būtu, pasta ir iecienīts produkts arī mūsu platuma grādos un šeit vēl viena lieliska pastas pagatavošanas recepte.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pastu pagatavot pēc instrukcijas uz iepakojuma, noliet ūdeni atstājot mazliet mērcei.

Pagatavot mērci: apcept eļļa smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus. Pievienot saspaidītus ar dakšu tomātus ar visu sulu, smalki sakapātu baziliku. Pievienot pēc garšas sāli un cukuru un sautēt līdz gatavībai. Pēc vēlmes gatavu mērci var sablendēt.
2
Desu sagriezt stremelītēs. Sīpoli smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā desu ar sīpoliem. Pievienot Parmezānu, tomātu mērci, novārītu pastu, smaisīt un pasniegt.

Pievienot komentāru

Pastas