Pappardelle ar cūkgaļu dillēs un pikanto ķirbi
Sastāvdaļas
- 400 g ķirbis
- 3 mazi sīpoli
- 2 čili pipari
- svaigi malti pipari
- 350 g cūkgaļas diļļu mērcē
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 400 g pappardelle makaronu
- 1 laims
- 2 timiāna zariņi
- 5 ēd.k sausais baltvīns
- 200 ml saldais krējums
Ir desmitiem makaronu veidu un tie nav radīti vienkārši virtuves dīvainīšu iegribu realizācijai. Pamēģiniet katram ēdienam atrast to īstos un vienīgos makaronus. Tos ar kuriem iecerētais ēdiens garšo neatkārtojami! Ja pa rokai paciņa Pappardelle makaronu, pagatavojiet šo ēdiena recepti un to novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ķirbim izņemt sēkliņas, nogriezt mizu un mīkstumu sagriezt gabaliņos. Sīpolus nomizot un sagriezt kubiņos. Čili pipariem izņemt sēkliņas un smalki sakapāt.
2
Uzvārīt 3 - 4 litrus viegli sālīta ūdens. Gaļu
sagriezt sloksnītēs un apcept nelielā daudzumā olīveļļas. Gaļu pārkaisīt ar pipariem un noņemt no pannas.
3
Uz šīs pašas pannas (nenolejot sulu no gaļas) ik pa brīdim apgrozot apcept ķirbi un sīpolus ~ 5 minūtes.
Pievienot čili un cept vēl minūti.
4
Vārošajā ūdenī atbilstoši instrukcijai
pagatavot makaronus. Ik pa brīdim pamaisīt, lai tie nesalīp.
No laima izspiest sulu. Timiāna zariņus ne
īpaši smalki saplūkāt.
5
Ķirbim pievienot vīnu, saldo krējumu un timiānu.
Visu sautēt ~ 5 minūtes. Tad dārzeņiem
pievienot gaļu un gatavot vēl 2 - 3 minūtes.
Visu pārkaisīt ar pipariem un pārslacīt ar
laima sulu. Noliet makaronus un samaisīt pannā
kopā ar gaļu un dārzeņiem.