Ķirbim izņem sēkliņas, nogriez mizu un mīkstumu sagriez gabaliņos. Sīpolus nomizo un sagriez kubiņos. Čili pipariem izņem sēkliņas un smalki sakapā.
Uzvāri 3 - 4 litrus viegli sālīta ūdens. Gaļu sagriez sloksnītēs un apcep nelielā daudzumā olīveļļas. Gaļu pārkaisi ar pipariem un noņem no pannas.
Uz šīs pašas pannas (nenolejot sulu no gaļas), ik pa brīdim apgrozot, apcep ķirbi un sīpolus ~ 5 minūtes. Pievieno čili un cep vēl minūti.
Verdošajā ūdenī atbilstoši instrukcijai pagatavo makaronus. Ik pa brīdim pamaisi, lai tie nesalīp. No laima izspied sulu. Timiāna zariņus ne īpaši smalki saplūkā.
Ķirbim pievieno vīnu, saldo krējumu un timiānu. Visu sautē ~ 5 minūtes. Tad dārzeņiem pievieno gaļu un gatavo vēl 2 - 3 minūtes. Visu pārkaisi ar pipariem un pārslacī ar laima sulu. Nolej makaronus un samaisi pannā kopā ar gaļu un dārzeņiem.