Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pasta ar spinātiem, riekstiem un sieru

Sastāvdaļas
  • 500 g pastas
  • 200 g gorgonzolas siera
  • 200 g skāba krējuma
  • Sauja spinātu, noskaloti un sagriezti smalkāk
  • Sauja pekanriekstu, apgrauzdēti un sasmalcināti
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 timiāna zariņi
  • Sarīvēts parmezāna tipa siers pārkaisīšanai
Ātri pagatavojams ēdiens, kas iepriecinās gardēžus, ja ierasto “makaroni ar sieru un kečupu” vietā piedāvāsiet šādu ēdienu. Var droši variēt ar riekstiem, tikpat labi izmantojami arī valrieksti un Indijas rieksti.

Pagatavošana

1
Uzsildi pannu, tajā ielej šļuku olīveļļas, apcep tajā ķiplokus un timiānu. Tiklīdz ķiploks sāk kļūt brūns, pievieno spinātus. Apcep tos maksimums 30 sekundes. Tad pievieno krējumu un karsē vēl minūti. Pievieno sāli un svaigus maltos piparus, kā arī sasmalcinātu gorgonzolas sieru. Jāizveidojas krēmīgai mērcei.
2
Mērcei pievieno novārītus makaronus. Ja mērce šķiet pa biezu, pievieno ūdeni no makaronu vārīšanas. Pašās beigās visu samaisi, pārkaisi ar riekstiem un parmezānu.

Pievienot komentāru

Pastas