Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pastas sacepums ar sieru

Sastāvdaļas
  • 400 g pastas
  • 1 l piena
  • 200 g strēmelītēs sagriezta šķiņķa
  • 250 g labi kūstoša siera, sarīvēta
  • 250 g ķiršu tomātiņu
  • 50 g miltu
  • 50 g Parmas siera, sarīvēta
  • 50 g baltmaizes drupaču
  • 1 ēdk. graudaino sinepju
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. malta muskatrieksta
  • Kārtīga šķipsna maltu piparu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdk. sviesta plus nedaudz formas ieziešanai
Vari ņemt, kādu pastas veidu vien vēlies. Šeit izmantota penne, jo tā labāk uztver mērci.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Sekojot instrukcijai uz paciņas, izvāri pastu. Nokās un noliec siltumā. Iezied cepamo trauku ar sviestu.
2
Pagatavo mērci. Pannā izkausē atlikušo sviestu un ierīvē tur arī ķiploku. Pusminūti apsautē, uzmani, lai tas nekļūst brūns. Pievieno miltus un maisi aptuveni divas minūtes. Turpinot maisīt, lēnām lej klāt pienu un uz mazas uguns karsē kādas trīs minūtes, līdz mērce uzvārās un sabiezē. Tad pievieno tai muskatriekstus, piparus, sāli, sinepes, šķiņķa gabaliņus un uzvāri. Noņem pannu no uguns un pieber 200 g kūstošā siera, izmaisi.
3
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Lej mērci uz pastas, pievieno tomātiņus un samaisi. Liec pastu ar mērci sagatavotajā traukā, izlīdzini. Sajauc Parmas sieru ar palikušajiem 50 g kūstošā siera un maizes drupačām. Pārkaisi pastai un liec cepeškrāsnī. Cep aptuveni 15 minūtes, līdz mērce uzburbuļojusi un virspusīte kļuvusi zeltaini brūna.

Pievienot komentāru

Pastas