Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Klasiskā mērce pastai – Carbonara

Sastāvdaļas
  • 150 g pančetas (itāļu tradicionālais žāvētais cūkas cauraudzītis), sagriezts strēmelēs
  • 4 olu dzeltenumi
  • 4 ēdk. rīvēta parmezāna
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 1 tējk. kapātu pētersīļa lapu
  • svaigi maltu melno piparu
Kas gan pasta ir bez mērces? Šī recepte komentārus neprasa, absolūta klasika no Itālijas. Tradicionāli to pasniedz ar spageti, taču var izlīdzēties arī ar jebkuru citu veidu pastas.

Pagatavošana

1
Pannā lej eļļu un, kad tā ir uzkarsusi, apbrūnini cauraudža strēmeles, noliec malā. Citā traukā ar dakšiņu kārtīgi samaisi olas dzeltenumus ar sieru un pipariem.
2
Svaigi izvārītu un nokāstu pastu liec šajā olu un siera masā, sajauc, pievieno apcepto cauraudzīti un kapātos pētersīļus un maisi, līdz viss ir jauki krēmīgs.
3
Ja vēlies, olu un siera mikslim vari pievienot arī nedaudz saldā krējuma – būs vēl sātīgāk un krēmīgāk. Taču atceries, tā kā receptē tiek izmantotas jēlas olas, pastai, kuru tajās iemaisīsi, tik tiešām jābūt ļoti karstai.

Pievienot komentāru

Pastas