Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pastas Salade niçoise

Sastāvdaļas
  • 200 g pastas caurulīšu
  • 200 g franču pupiņu
  • 200 g ķirštomātu, sagrieztu
  • 100–150 g tunzivs filejas, konservētas
  • 2 olas, cieti vārītas
  • sauja melno olīvu
  • ½ citrona sula
  • 1 ķiploka daiviņa, saspiesta
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • sāls, drupināti melnie pipari pēc garšas
Slaveno Nicas salātu vienkāršotā versija ar pastu kartupeļu vietā. Ja vēlies bagātāku garšu, daļu vai arī visus svaigos ķirštomātus aizvieto ar saulē kaltētajiem, bet aizdaram vari pievienot kārtīgu tējkaroti viegli sakapātu kaperu, vistas olas vari aizstāt ar paipalu. Piemērotākās šiem salātiem ir caurulīšu formas pasta.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Uzvāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma. Kamēr tā vārās, citā kastrolī uzvāri vieglu sālsūdeni un tajā aptuveni 2 minūtes plaucē franču pupiņas, nokās, tad noskalo ledusaukstā ūdenī – tā tās saglabās sulīgu zaļumu un kraukšķīgumu. Ja tīk, vari pupiņas sagriezt mazākos gabalos. Gatavo pastu nokās un labi notecini.
2
Parocīgā traukā sajauc aizdaru: citrona sulu, olīveļļu un ķiploku.
3
Lielā bļodā sajauc pastu, pupiņas, tomātus, olīvas, rupji salauzītu tunzivs fileju un visu viegli caurjauc ar citronīgo aizdaru. Ja vēlies, pasāli un sapiparo. Pa virsu uzliec olu ceturtdaļas.

Pievienot komentāru

Pastas