Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Mājas makaroni ar karamelizētiem sīpoliem un sieru

Sastāvdaļas
  • 2 vidēji sīpoli
  • 400g mājas makaroni ar kariju
  • 100g "Mednieku" siers
  • 2 ēd.k. sviests
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • timiāns
  • sāls, pipari pēc garšas
Šī ēdiena noslēpums ir ilgi ceptajos sīpolos. Cepot sīpolus ūdeni var aizvietot ar alu, tad sīpoli kļūs īpaši aromātiski un tumšāk brūni.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē pannā eļļu, pievieno timiānu un sagrieztu ripiņās sīpolu. Pārkaisi ar sāli un pipariem un cep zem vāka 5 min, kamēr sīpoli kļūst mīksti. Noņem vāku un apmaisot cept 25-30 min, kamēr sīpoli ir brūni. Ik pa brīdim var pieliet ūdeni, kur vārījās makaroni.
2
Pa to laiku novāri sālsūdenī makaronus, nolej karsto ūdeni un noskalo ar aukstu, lai apturētu vārīšanas procesu. Pāris karotes ūdens gan pietaupi.
3
Makaroniem pievieno sviestu, ceptus sīpolus un samaisi. Pielej ūdeni no makaroniem, lai veidojas mērcīte.
4
Pasniedzot, makaronus var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Pievienot komentāru

Pastas