Pastas
2016. gada 11. oktobrī, 05:55

Pasta Puttanesca ar mednieku desiņām

Pastas Puttanesca receptei ir diezgan noslēpumaina izcelsme. Vēsturnieki apgalvo, ka šo recepti radīja itāļu "nakts dāmas", kuras bija pārāk aizņemtas, lai staigātu uz tirgu, pirktu svaigus produktus un gatavotu kaut-ko sarežģītu. Rezultātā radās ātrs ēdiens, pagatavots tikai no pieliekamajā atrodāmām sastāvdaļām. Klasiska mērce tiek gatavota no tomātiem, asiem pipariem, pikantiem anšoviem un olīvām. Kamēr vārās mērce, var paspēt uzvārīt makaronus. Mēs neesam tik aizņemti, tāpēc pievienojām vēl pāris sastāvdaļas. Izmēģiniet šo recepti arī jūs, neatkarīgi no jūsu nodarbošanās un sociālā statusa.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Spageti uzvāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. ūdeni notecina, bet neskalo.

2

Gatavo mērci. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Mednieku desiņas sagriež ripiņās. Dziļā pannā ielej 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus, desiņas un anšovus. Pievieno konservētus tomātus, čili pastu un olīvas. Sautē apm. 10 min. Pievieno sadalītu smalkāk Mozarella sieru, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Tikko siers ir izkusis mērcei pievieno spageti un apmaisa.

3

Pasniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezāna sieru.