Pastas
2016. gada 15. novembrī, 06:00

Pilngraudu spageti ar sēņu mērci

Kuram gan negaršo makaroni?! Turklāt to pagatavošanas variācijas ir visai plašas. Šoreiz gatavosim arī sēņu mērci. Šī ēdiena pagatavošana neprasa īpašu meistarību. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinaties. Jums izdosies!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina. Spageti apslaka ar olīveļļu un samaisa.

2

Sēnes sagriež mazos kubiņos. Tieši tapat sagriež burkānu. Sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno sēnes un cep visu kopā apm. 5 min. Pievieno vīnu un sautē, līdz vīns iztvaiko. Pievieno kaltētu timiānu, čili pastu, ķiplokus, konservētus tomātus, sautē 15 min, līdz burkāni ir mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

3

Porcijas šķīvjos kārto spageti, pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.