Makaronus novārīt "al dente" - mazliet mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma. Ūdeni notecināt, atstājot vienu kausu mērcei.
Brokoļus sadalīt ziedos un novārīt sālsūdenī līdz gatavībai. Brokoļus uzreiz noskalot zem auksta tekoša ūdens, lai apturētu vārīšanas procesu un saglabāt koši zaļo krāsu. Brokoļus sablendēt, pievienojot lielāko daļu siera, ķiplokus, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un baziliku. Pamazām pievienot olīveļļu, līdz mērce iegūst bieza krējuma konsistenci. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
Brokoļu mērcē iejaukt makaronus. Pasniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.