Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Makaroni ar brokoļu mērci

Sastāvdaļas
  • 150g makaroni
  • 1 vidēji liels brokolis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100g rīvēts siers Parmezāns
  • 1/2 citrons
  • baziliks
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Katra saimniece zin kā pagatavot makaronus. Taču šī recepte, iespējams, pātsteigs. Ieprieciniet sevi un citus!

Pagatavošana 3 porcijas

1
Makaronus novārīt "al dente" - mazliet mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma. Ūdeni notecināt, atstājot vienu kausu mērcei.
2
Brokoļus sadalīt ziedos un novārīt sālsūdenī līdz gatavībai. Brokoļus uzreiz noskalot zem auksta tekoša ūdens, lai apturētu vārīšanas procesu un saglabāt koši zaļo krāsu. Brokoļus sablendēt, pievienojot lielāko daļu siera, ķiplokus, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un baziliku. Pamazām pievienot olīveļļu, līdz mērce iegūst bieza krējuma konsistenci. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
3
Brokoļu mērcē iejaukt makaronus. Pasniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.

Pievienot komentāru

Pastas