Makaroni ar auksti kūpinātas desas mērci
Sastāvdaļas
- 240g auksti kūpināta desa
- 2 krāsainas saldās paprikas
- 400g konservēti smalcināti tomāti savā sulā
- 150g svaigi šampinjoni
- 150g makaroni Tagliatelle
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 30g rīvēts siers Parmezāns
- 1/3 tējk. kaltēts timiāns
- 1/3 tējk. kaltēts oregano
- svaigs baziliks
- olīveļļa
- sāls
Gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk, liecina GFK pētījums. Lieliski! Piedāvājam makaronu cienītājiem vēl vienu makaronu pagatavošanas recepti.
Pagatavošana 3 porcijas
1
Paprikas nomazgāt, sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Strēmelītēs sagriezt arī desu. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Sēnes attīrīt no zemes un sagriezt šķēlītēs.
2
Dziļā pannā uzkarsēt oliveļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot paprikas strēmelītes un cept vēl 5 min. Pievienot sasmalcinātus tomātus, garšvielas un sautēt līdz paprika kļūst mīksta. Pievienot desu un sēnes un sautēt visu vēl 5 min. Pēc garšas pievienot sāli.
3
Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet un makaronus iemaisīt mērcē.
4
Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar rīvētu sieru un dekorējot ar bazilika lapiņām.