Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pasta with tomato sauce and pepper, selective focus

Makaroni ar auksti kūpinātas desas mērci

Sastāvdaļas
  • 240g auksti kūpināta desa
  • 2 krāsainas saldās paprikas
  • 400g konservēti smalcināti tomāti savā sulā
  • 150g svaigi šampinjoni
  • 150g makaroni Tagliatelle
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 30g rīvēts siers Parmezāns
  • 1/3 tējk. kaltēts timiāns
  • 1/3 tējk. kaltēts oregano
  • svaigs baziliks
  • olīveļļa
  • sāls
Gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk, liecina GFK pētījums. Lieliski! Piedāvājam makaronu cienītājiem vēl vienu makaronu pagatavošanas recepti.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Paprikas nomazgāt, sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Strēmelītēs sagriezt arī desu. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Sēnes attīrīt no zemes un sagriezt šķēlītēs.
2
Dziļā pannā uzkarsēt oliveļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot paprikas strēmelītes un cept vēl 5 min. Pievienot sasmalcinātus tomātus, garšvielas un sautēt līdz paprika kļūst mīksta. Pievienot desu un sēnes un sautēt visu vēl 5 min. Pēc garšas pievienot sāli.
3
Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet un makaronus iemaisīt mērcē.
4
Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar rīvētu sieru un dekorējot ar bazilika lapiņām.

Pievienot komentāru

Pastas