OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pastas
2014. gada 20. maijā, 18:56

Lazanja ar biezpienu un zaļumiem

Lazanja sen jau nav nekāds jaunums arī mūsu virtuvēs. Šo sātīgo ēdienu ir iecienījušas daudzas saimnieces. Iespējams, ka gardēžus priecē šī ēdiena daudzveidīgās pagatavošanas variācijas. Šodien piedāvājam pagatavot lazanju ar biezpienu un zaļumiem.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Pagatavot mērci. Sausā pannā iebērt miltus un mazliet tos apcept. Pamazām pievienot pienu, visu laiku maisot, līdz mērce sabiezē. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.

2

Pagatavot pildījumu. Biezpienu sajaukt ar smalki sakapātiem zaļumiem, olu un saldo krējumu. Pievienot pēc garšas sāli.

3

Karstumizturīgā formā ieliet pusi no pagatavotās mērces. Formu noklāt ar lazanjas plāksnēm, pēc nepieciešamības salaužot. Lazanjas plāksnes pārklāt ar pusi no biezpiena masas. Atkārtoti pārklāt ar lazanjas plāksnēm un atlikušo biezpiena masu. Kā pēdējo slāni uzklāt lazanjas plāksnes, pārliet ar miltu mērci.

4

Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 35-40 min. 180 grādos. Pēc 20 min. formu izņemt, pārkaisīt ar drupinātu Mozarellas sieru un atgriezt atpakaļ cepeškrāsnī.