Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lazanja ar biezpienu un zaļumiem

Sastāvdaļas
  • lazanjas plāksnes
  • 300g biezpiens
  • 200ml saldais krējums
  • 2 gl piens
  • 125g Mozarella
  • 1 ola
  • svaigi zaļumi - dilles, pētersīļi
  • 2 ēd.k milti
  • sāls, pipari
Lazanja sen jau nav nekāds jaunums arī mūsu virtuvēs. Šo sātīgo ēdienu ir iecienījušas daudzas saimnieces. Iespējams, ka gardēžus priecē šī ēdiena daudzveidīgās pagatavošanas variācijas. Šodien piedāvājam pagatavot lazanju ar biezpienu un zaļumiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pagatavot mērci. Sausā pannā iebērt miltus un mazliet tos apcept. Pamazām pievienot pienu, visu laiku maisot, līdz mērce sabiezē. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
2
Pagatavot pildījumu. Biezpienu sajaukt ar smalki sakapātiem zaļumiem, olu un saldo krējumu. Pievienot pēc garšas sāli.
3
Karstumizturīgā formā ieliet pusi no pagatavotās mērces. Formu noklāt ar lazanjas plāksnēm, pēc nepieciešamības salaužot. Lazanjas plāksnes pārklāt ar pusi no biezpiena masas. Atkārtoti pārklāt ar lazanjas plāksnēm un atlikušo biezpiena masu. Kā pēdējo slāni uzklāt lazanjas plāksnes, pārliet ar miltu mērci.
4
Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 35-40 min. 180 grādos. Pēc 20 min. formu izņemt, pārkaisīt ar drupinātu Mozarellas sieru un atgriezt atpakaļ cepeškrāsnī.

Pievienot komentāru

Pastas