Tagliatelli pasta with mint and lemon.  Selective focus
Tagliatelli pasta with mint and lemon. Selective focus
Pastas
2014. gada 22. aprīlī, 06:26

Mājas makaroni ar citronu un piparmētrām

Izrādās, puse Latvijas iedzīvotāju makaronus gatavo reizi nedēļā un 25% pat biežāk! Tad vienkārši mūsu pienākums ir piedāvāt vēl kādu makaronu pagatavošanas recepti.

Pagatavošana

2 porcijas
1

Citronam nogriež dzelteno miziņu un sagriež to strēmelītēs. Sagrieztās mizu strēmelītes ieliek katliņā, pārlej ar ūdeni tā, lai strēmelītes pilnībā būtu ūdenī, un vāra 15 minūtes. Nokāš. Pa to laiku izvāra arī makaronus (atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma) un nokāš.

2

Lielā pannā izkausē sviestu, tajā mazliet apcep vārītās citronu mizu strēmelītes. Pievieno saldo krējumu un uz mazas uguns vāra tik ilgi, kamēr apjoms samazinās divas reizes. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Izslēdz uguni, pievieno makaronus, samaisa, viegli iecilā piparmētru lapiņas.

3

Pasniedz dekorējot ar piparmētru lapiņām.