Makaronu salāti ar bekonu un olām
Sastāvdaļas
- 100g bekons
- 4 olas
- 100g rīvēts Parmezāns
- 300g spagetti makaroni
- 200g spināti
- 1 liela paprika
- 3 ķiploka daiviņas
- 100ml saldais krējums
- sāls, pipari
Vienkārši pagatavojami salāti, taču tie priecē ne tikai acis. Dažādās garšas ir kā eksplozija garšas kārpiņām. Pagatavojiet un nogaršojiet šos salātus!
Pagatavošana 4 porcijas
1
1. Sālsūdenī novārīt makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecināt, atstājot mazliet mērcei. Atsevišķi novārīt olas, atdzesēt un nolobīt.
2
2. Kamēr vārās makaroni, pagatavot pārējo. Sausā pannā apcept bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Bekonu pārlikt uz šķīvīša, bet tajā pašā pannā apcept sagrieztu smalkāk papriku, apm. 4-5 min. Pievienot spinātus, smalki sakapātus ķiplokus un cept vēl 3-4 min, kamēr spināti kļūst mīksti. Pievienot sieru un saldo krējumu un maisot vēl 3-4 min gatavot, kamēr siers ir izkusis.
3
3. Makaronus sajaukt ar mērci, pievienot bekonu, apmaisīt un sakārtot šķīvjos. Pa virsu sakārtot sagrieztu olu un pārkaisīt ar atlikušo sieru.