foto: Shutterstock
Mērces
2013. gada 28. janvārī, 19:57

Tzatziki mērce

Tzatziki mērcei ir svaiga, spirgta un atvēsinoša garša. Tzatziki lieliski sader kopā ar pitas maizi, grilētu jēra gaļu, baklažāniem, cūku pupām. Tradicionāli to pasniedz kā mērci pie souvlaki un girosa. Taču tu, gatavojot šo mērci, vari atrast tieši sev tīkamu garšu kombināciju.

Pagatavošana

20 min
1

Gurķi sarīvē uz rīves. Atstāj uz 10-15 min, lai gurķi izdala sulu.

2

Piparmētras un dilles smalki sakapā.

3

Ķiploku sarīvē uz smalkās rīves.

4

Gurķus sajauc ar ķiplokiem, pievieno sagrieztus zaļumus un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5

Pievieno eļļu, jogurtu, citrona miziņu un sulu un kārtīgi visu sajauc.

6

Klasiskajā tzatziki mērcē nepievieno sāli vispār.