OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mērces
2013. gada 23. janvārī, 18:00

Apelsīnu sviests

Sviestā ir daudz A un D vitamīna, līdz ar to šo produktu vajadzētu lietot arī bērniem. Daudzas saimnieces mājās gatavo garšaugu sviestu, pievienojot sviestam zaļumus un garšvielas, bet vai apelsīnu sviestu esiet garšojuši? Tas īpaši priecēs mazos gardēžus!

Pagatavošana

20 min
1

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt apelsīnu un citrona sulu, cukuru un sarīvētas miziņas. Karsēt līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Pievienot sviestu, samazināt uguni un karsēt, līdz veidojas biezs sīrups, apm. 6-8 min.

2

Sviestu pārliet trauciņā un glabāt vesā vietā. Pasniedz pie pankūkām, tostiem, putras.