Sīpolu mērce ar balzametiķi
Sastāvdaļas
- 500 g sīpolu
- 250 g sausā sarkanvīna
- 150 ml ūdens
- 2 sarkanās čili pākstis
- 9 ēdk. eļļas
- 5 ēdk. laba balzametiķa
- 4 ēdk. brūnā cukura
- sāls, malti melnie pipari
Lielākais darbs šajā receptē ir sīpolu mizošana un griešana, taču tas ir tā vērts – mērce lieliski garšo kā piedeva grūbu, putraimu un citu graudu biezputrām, kā arī jaunajiem kartupeļiem ar ceptām gaļas šķēlēm.
Pagatavošana
1
Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Čili pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri un smalki sakapā.
2
Pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep sīpolus zeltainus. Pieber čili, pārkaisi cukuru un maisot karsē, līdz sīpoli viegli karamelizējas.
3
Pielej vīnu, etiķi un ūdeni. Uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt aptuveni 10 minūtes. Iemaisi sāli, piparus un, ja vēlies, vēl šķipsniņu cukura.