Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sīpolu mērce ar balzametiķi

Sastāvdaļas
  • 500 g sīpolu
  • 250 g sausā sarkanvīna
  • 150 ml ūdens
  • 2 sarkanās čili pākstis
  • 9 ēdk. eļļas
  • 5 ēdk. laba balzametiķa
  • 4 ēdk. brūnā cukura
  • sāls, malti melnie pipari
Lielākais darbs šajā receptē ir sīpolu mizošana un griešana, taču tas ir tā vērts – mērce lieliski garšo kā piedeva grūbu, putraimu un citu graudu biezputrām, kā arī jaunajiem kartupeļiem ar ceptām gaļas šķēlēm.

Pagatavošana

1
Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Čili pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri un smalki sakapā.
2
Pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep sīpolus zeltainus. Pieber čili, pārkaisi cukuru un maisot karsē, līdz sīpoli viegli karamelizējas.
3
Pielej vīnu, etiķi un ūdeni. Uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt aptuveni 10 minūtes. Iemaisi sāli, piparus un, ja vēlies, vēl šķipsniņu cukura.

Pievienot komentāru

Mērces