Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A bowl of roasted vegetable sauce with basil

Romesko mandeļu mērce

Sastāvdaļas
  • 2 sarkanas paprikas
  • 1 sīpols
  • 3 lieli tomāti
  • 1 baltmaizes šķēle
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. grauzdētas mandeles
  • 1 tējk. pūdercukura
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa
Mandeļu mērce romesko ir viena no vecakām Katalonijas mērcēm. Tur saimnieces vēl līdz šim brīdim mandeles smalcina piestā, ar rokām, un pa pilītei lej klāt olīveļļu un etiķi. Mūsu tehnologiju laikmetā atliek tik pabrīnīties par tādu uzticību tradīcijām. Merci var pasniegt ar zivi, gaļu vai ar tortillju ka patstāvīgu ēdienu.

Pagatavošana

1
Sīpolu (ar visu mizu), papriku un tomātus ietīt follijā un cept cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1 stundu. Atdzesēt un attīrīt no mizām.
2
Sagatavotus dārzeņus ielikt blenderī, pievienot maizi, pūdercukuru, etiķi, eļļu un apgrauzdētas mandeles. Pievienot sāli un piparus un sablenderēt.

Pievienot komentāru

Mērces