Salted caramel
Sastāvdaļas
- 300 g cukurs
- 200 g skābais krējums
- 20 ml ūdens
- 5 g sāls
Šī karamele lieliski derēs kā piedeva pie pankūkām, saldējuma vai cepumiem. Vai kā sastāvdaļa
tortēm un kūkām. Tikko tā ir gatava, karamele
ir diezgan šķidra. Bet ja paturēsiet to pāris
stundas ledusskapī, tā kļūs bieza.
Pagatavošana
1
Nelielā katliņā iebērt cukuru, pieliet ūdeni un pastāvīgi maisot, uzvārīt sīrupu. Uzkarsēt
sīrupu līdz 127 grādiem (1-2 minūtes pēc
vārīšanās sākuma). Noņemt katliņu no uguns.
Maisot sīrupu lēnām tajā ieliet krējumu. Piebērt
sāli. Masu uzkarsēt līdz 107 grādiem un tad atdzesēt. Gatavo karameli pārliet hermētiskā traukā un
uzglabāt ledusskapī.