Mērces
2015. gada 19. jūlijā, 13:34

Āraišu salāti

Sena teika vēsta: uz Āraišu ezera pussaliņas agrāk bija vācu pils. Pasaules kara laikā, kad latvieši iekaroja Cēsis, vācieši bēga no savas pils un lielā steigā iemetuši Āraišu ezerā zelta galdu, jo domājuši, ka atkal atgriezīsies. Uz šī zelta galda tad arī tapuse šo salātu recepte )))

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Mērcei visass satāvdaļas sasmalcināt ar blendera palīdzību. Pievienot pēc garšas svaigi maltus piparus.

2

Avokado sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņu un sagriezt mīkstumu kubiņos. Pārliet ar svaigi spiestu citrona sulu, lai avokado saglabā košo krāsu. Vistas filejas sagriezt kubiņos. Tomātus sagriezt uz pusēm. Romiešu salātus saplūkāt ar rokām mazākos gabalos.

3

Pastu novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet.

4

Lielā bļodā sakārtot salātu lapas, pastu, tomātus, vistas fileju, avokado un pārkaisīt ar grauzdiņiem un rīvētu Parmezānu.

5

Pasniedz pārlejot ar mērci.