Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Āraišu salāti

Sastāvdaļas
  • 1 vesels Romiešu salāts
  • 1 avokado
  • 1 citrons
  • 2 grilētas vistas filejas
  • 200g kiršu tomātiņi
  • 200g pasta
  • 50g rīvēts Parmezāns
  • grauzdiņi
  • Mērcei:
  • 100g Fetaki siers
  • 1/3gl paniņas vai kefīrs
  • 2 anšovu filejas
  • 1 ēd.k. kaperi
  • 2 ēd.k. Franču sinepes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 citrona sula
  • pipari
Sena teika vēsta: uz Āraišu ezera pussaliņas agrāk bija vācu pils. Pasaules kara laikā, kad latvieši iekaroja Cēsis, vācieši bēga no savas pils un lielā steigā iemetuši Āraišu ezerā zelta galdu, jo domājuši, ka atkal atgriezīsies. Uz šī zelta galda tad arī tapuse šo salātu recepte )))

Pagatavošana 6 porcijas

1
Mērcei visass satāvdaļas sasmalcināt ar blendera palīdzību. Pievienot pēc garšas svaigi maltus piparus.
2
Avokado sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņu un sagriezt mīkstumu kubiņos. Pārliet ar svaigi spiestu citrona sulu, lai avokado saglabā košo krāsu. Vistas filejas sagriezt kubiņos. Tomātus sagriezt uz pusēm. Romiešu salātus saplūkāt ar rokām mazākos gabalos.
3
Pastu novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet.
4
Lielā bļodā sakārtot salātu lapas, pastu, tomātus, vistas fileju, avokado un pārkaisīt ar grauzdiņiem un rīvētu Parmezānu.
5
Pasniedz pārlejot ar mērci.

Pievienot komentāru

Mērces