Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziemassvētku kūka

Sastāvdaļas
  • 300g milti
  • 300g žāvēti augļi ar riekstiem
  • 200g sviests (istabas temperatūras)
  • 150g cukurs
  • 100ml saldais krējums 10-12 %
  • 100ml piparkūku sīrups
  • 4 olas
  • 10g cepamais pulvers
  • 1 apelsīna miziņa
  • Glazūrai:
  • 50ml saldais krējums
  • 100g baltā šokolāde
  • dzērvenes dekoram
Arvien, arvien vēl sapnis sirdi saista Un augšā ceļ, kas laiku tumsā rakts: Cik mīļa bij, cik brīnišķīgi skaista Reiz bērnu dienās Ziemassvētku nakts!
No tāles šurp pa mēmiem ledus kloniem, Pa sniega lauku klusi nāca Tā, Un pāri Tai ar zvaigžņu miljoniem Kā ziedošs koks bij debess mirdzošā.
/Jānis Ziemeļnieks/

Pagatavošana 8 porcijas

1
Sviestu un cukuru uzputot līdz sviests kļūst balts. Pa vienai iesist olas turpinot putot. Pēc katras iesistas olas 1-2 min. putot masu, savādāk olas atslāņosies. Turpinot putot pa daļām pievienot saldo krējumu, miltus un 50ml sīrupa. Pievienot cepamo pulveri, rīvētu apelsīnu miziņu un žāvētus augļus un riekstus.
2
Formu iesmērēt ar eļļu un pārliet mīklu. Cept multivārāmā katlā režīmā "Cepšana" 1 st. un 25 min. Šādu kūku nevar cept cepeškrāsnī, jo vai nu piedegs, vai neizcepsies. Tāpēc izmantojot cepeškrāsni vai nu jāņēm bieza čuguna forma, vai nu mīkla jādala uz pusēm.
3
Kūku atdzesēt un piesūcināt ar atlikušiem 50ml sīrupa. Ūdens peldē izkausēt šokolādi, peivienot saldo krējumu un pārliet kūkai. Pa vidu uzbērt dzērvenes. Atstāt kūku, lai ievelkas un kārtīgi atdziest. Atstāj uz visu nakti.
4




Pievienot komentāru

Kūkas