Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu kēkss

Sastāvdaļas
  • 210g milti
  • 150g mīksts sviests
  • 150g cukurs
  • 100g aveņu kubi (var aizstāt ar sukādēm vai rozīnēm)
  • 4 olas
  • 1 citrons
  • 5 g cepamais pulvers
Citroni ir vieni no visplašāk izmantotajiem citrusaugļiem, jo tie ēdieniem un dzērieniem piešķir neatkārtojamu aromātu. Šoreiz padalīsimies ar brīnišķīga citronu kēksa recepti.

Pagatavošana

1
Multivārāmā katla formu iesmērēt ar eļļu (ar otiņu). Sviestu uzputot ar cukuru līdz baltai masai. Pievienot olas, rīvētu citrona miziņu, izspiestu citrona sulu un uzputot visu kopā.
Miltus izsijāt kopā ar cepamo pulveri un pievienot olu-sviesta masai. Pievienot aveņu kubus un kārtīgi samaisīt. Mīklu pārliet formā, izlīdzināt. Cept 50 minūtes, režīms "Cepšana". Parastā cepeškrāsnī cept 40-50 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
2
Avots-laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Kūkas