Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brauniji ar āboliem

Sastāvdaļas
  • 160g tumša šokolāde 70%
  • 70g cukurs
  • 50g mandeles vai lazdu rieksti
  • 4 olas
  • 1-2 vidēji āboli
  • 2 ēd.k. sviests
  • šķipsniņa sāls
Daudzi uzskata, ka brauniju dzimtene ir Anglija.Citi ēdot braunijus slavē Kanādu, lai kā arī būtu, brauniji ir lielisks deserts, ko esam iecienījuši arī Latvijā.

Pagatavošana

1
Uzkarsēt krāsni līdz 180 grādiem. Karstumizturīgu formu izklāt ar cepamo papīru.
2
Katliņā ar biezu apakšu izkausēt šokolādi un sviestu. Riekstus sasmalcināt un pievienot šokolādes masai. Olas uzputot ar cukuru un sāli un pievienot šokolādei. Pakāpeniski pievienot miltus un ar karoti samaisīt. Ābolus sagriezt nelielos kubiņos un pievienot mīklai.
3
Miklu pārliet sagatavotā formā un cept apmēram 30 minūtes.

Pievienot komentāru

Kūkas