Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ērkšķogu pīrāgs

Sastāvdaļas
  • 400g milti
  • 400g ērkšķogas
  • 270g cukurs
  • 180g sviests
  • 150ml piens
  • 100ml laba olīveļļa
  • 4 olas
  • 1 1/2tējk. cepamais pulveris
  • 1 vaniļas pāksts
  • rīvēta 2 aplesīnu miziņa
  • rīvēta 2 citronu mizņa
  • šķipsniņa sāls
Vai katrā Latvijas mazdārziņā šīs ogas ir sastopamas, tās biežāk tiek izmantotas ievārījumu un kompotu pagatavošanā. Taču no šīm ogām var pagatavot arī lieliskus konditorejas izstrādājumus!

Pagatavošana

1
Sviestu izkausēt. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 grādiem. Formu 28-30cm iesmērēt ar sviestu, apakšu izklāt ar cepamo papīru.
2
Olas uzputot ar cukuru apmēram 3 min. Pievienot sviestu, olīveļļu, pienu, vaniļas pāksts saturu un kārtīgi samaisīt. Pievienot miltus, cepamo pulveri, apelsīnu un citronu miziņas, sāli, vēlreiz samaisīt un ļaut 10 minūtēm nostāvēties. Pievienot pusi ogu, samaisīt, ieliet mīklu formā un cept apmēram 20 minūtes. Izņemt no cepeškrāsns, uzbērt pa virsu atlikušās ogas un cept vēl 30-40 minūtes.
3
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļaut 10-15 minūtes atdzist formā. Pēc vēlmes pārkaisīt ar pūdercukuru.
4
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Kūkas