Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarte tatīns ar bumbieriem

Sastāvdaļas
  • 250g kārtainās bezrauga mīklas
  • 4 bumbieri
  • 75g sviests
  • 50ml konjaks
  • 50g cukura
  • malts kanēlis
  • 1 citrona miziņa
Kā radies šis vārdu savienojums "Tarte-tatin"? Leģenda vēsta, ka radījušas šo šobrīd nu jau tradicionālo kārumu nemierīgajiem gardēžiem 19.gadsimta beigās māsas ar skanīgu uzvārdu Tatin.

Pagatavošana

1
Bumbierus nomizot un sagriezt šķēlēs.

Taisam karameli: traukā (kurā pēc tam cepsim) iebērt cukuru un uz uguns izkausēt. Kad cukurs ir izkusis, pievienojam konjaku un smalki rīvētu citrona miziņu.

Kad karamele mazliet ir padzisusi un kļuvusi biezāka, tajā cieši vienu otrai blakus sakārto bumbieru šķēlītes. Pārkaisīt ar kanēli, salikt sviesta piciņas un pārklāt ar mīklas slāni, kuru iepriekš sadurstīt ar dakšiņu. Mīklai pilnībā jānoklāj bumbieri un diezgan cieši jāpieguļ malām.
2
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 min 180 grādos.
3
Pīrāgu izņem ārā un ļauj mazliet atdzist. Cieši pieturot ar roku mīklu, formu mazliet pieliekt un ar roku iegriezt - bumbieri "atlips" no formas dibena. Un tagad pīrāgs ir jāapgriež otrādi. Priekš tam formu apsedz ar šķīvi, cieši pietur ar roku un ātri apmet riņķī!

Pīrāgu nekavējoties pasniegt. Klāt var pasniegt saldējumu vai var pārliet ar viegli uzputoto saldo krējumu.

Pievienot komentāru

Kūkas