Mandeļu tarte
Sastāvdaļas
- 4 vidējas olas
- 200 g cukura
- 300 g mandeļu milti
- 100 g sviesta, kausēta
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- ¼ tējk. sāls
Smalka mandeļu miltu kūka, kas priecēs gardēžus. Taču neskatoties uz to, gatavošanas process ir gaužām vienkāršs, droši var iesaistīt mazos palīgus!
Pagatavošana 8 porcijas
1
Olu dzeltenumus sakul ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un krēmīga. Pievieno pārējās sastāvdaļas un maisi līdz veidojas bieza mīkla.
2
Atsevišķā bļodā sakul olu baltumus stingrās putās. Ar lielu karoti olu masu maigi iecilā mīklā.
3
Masu liec ietaukotā kūkas veidnē un cep 170 grādos 30-35 minūtes. Kad kūka atdzisusi to dekorē ar pūdercukuru un mandeļu skaidiņām.