Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ābolkūka ar īrisa konfektēm

Sastāvdaļas
  • 125 g sviesta
  • 225 g brūnā cukura
  • 225 g miltu
  • 2 olas
  • 200 g nomizotu un gabaliņos sagrieztu ābolu
  • 100 g mīkstās īrisa konfektes
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • Karamelei:
  • 100 g sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 3 ēdk. karameļu mērces (derēs arī pakusušas īrisa konfektes)
  • 1 tējk. vaniļas ekstraksts
No ierastas ābolkūkas šo atšķir pievienotās īrisu konfektes. Tās piešķirs kūkai saldumu, tāpēc ābolus šeit vari izvēlēties arī pavisam skābus.

Pagatavošana 9 porcijas

1
Sviestu atlaidini un vairākas minūtes kul kopā ar brūno cukuru. Pievieno olas un turpini kult vairākas minūtes. Var izmantot mikseri. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisi. Pievieno gabaliņos sagrieztos ābolus un īrisa konfektes.
2
Lej mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, kas ietaukots ar sviestu. Cep 180 grādos 60 minūtes.
3
Sviestu atlaidini, pievieno vaniļas ekstraktu un pūdercukuru un karameļu mērci un samaisi. Klāj pāri kūkai, kad tā atdzisusi.

Pievienot komentāru

Kūkas