foto: Shutterstock
Kūkas
2020. gada 25. aprīlī, 10:00

Biezpiena kūka ar rozīnēm

Atdzisušu kūku izņem no veidnes un pārkaisi ar pūdercukuru vai pārklāj ar glazūru.

Pagatavošana

75 min
1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. No citroniem norīvē miziņu un izspied sulu.

2

Sviestu kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli saputo krēmīgu.

3

Pievieno biezpienu, olas, citronu miziņas un sulu un sakul.

4

Vaniļas pudiņa pulveri samaisi ar miltiem, mannu un cepampulveri.

5

Rozīnes nosusini. Bļodiņā ieliec 2 ēdk. miltu maisījuma un apviļā rozīnes.

6

Pārējo miltu maisījumu iejauc mīklā, pēc tam iemaisi arī rozīnes.

7

Mīklu pildi sagatavotā veidnē (apmēram 26 cm diametrā) un nolīdzini.

8

Liec krāsnī un cep aptuveni 1 stundu. Neilgu brīdi pirms cepšanas beigām apklāj ar alumīnija foliju.

9

Kūku atstāj vaļējā krāsnī, līdz atdziest.