Kūkas
2015. gada 14. septembrī, 06:04

Ābolu tarte ar grenadīnu

Ābols pamatoti tiek uzskatīts par pašu vērtīgāko augli. Protams, arī citi augļi satur daudz derīgu vielu, bet tieši ābolos ir visveiksmīgākā derīgo elementu kombinācija. Un protams, ābolu garša. Šobrīd, kad āboli ir pieejami un tie ir sevī uzkrājuši vasaras un saules enerģiju, izmēģiniet šo recepti un baudiet!

Pagatavošana

50 min
1

Ābolus nomizot, izgriezt serdes un sagriezt šķēlītēs. Katlā ar biezu apakšu pārlikt ābolus, pārliet ar sīrupu un karsēt, līdz āboli kļūst mīksti, beet vēl nejūk ārā. Kartupeļu cieti izšķīdināt aukstā ūdenī un tievā strūkliņā pieliet āboliem, visu laiku maisot. Uguni izslēgt, kad masa sabiezēs. Ābolus atdzesēt.

2

Mīklu atlaidināt, mazliet izrullēt un ieklāt formā, ar pirkstiem piespiežot mīklu gar formas malām. Mīklu vairākās vietās sadurt ar dakšu. Uz mīklas kārto ābolu pildījumu un pārkaisa ar cukuru.

3

Tarti cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 25 - 30 min.