Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Rīsu torte ar zemenēm

Sastāvdaļas
  • 220g milti
  • 1 ola
  • 60g auksts sviests
  • 60g cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 500ml piens
  • 1 citrons
  • 200g arborio rīsi
  • 40g cukurs
  • 20g želatīns
  • 200ml saldais krējums
  • 200g Mascarpone
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 400g ogas
Rīsi ir kļuvuši par ļoti populāru produktu tiem, kuri vēlas notievēt vai attīrīt organismu. Taču rīsi var būt arī garšīgi, īpaši šādā variācijā. Zemeņu sezonā izmantojam svaigas ogas, pārējā laikā - vai nu saldētas ogas, vai ievārījumu. Izmēģini šo recepti arī tu!

Pagatavošana

1
Sviestu sagriezt mazos gabaliņos. Miltus izsijāt, pievienot olu, sviestu, cukuru, šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Pēc nepieciešamības pa vienai ēdamkarotei pievienot aukstu ūdeni.Mīklu ietīt pārtikas plēvē un novietot ledusskapī uz 30 min.
2
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Cepamo formu ietaukot. Mīklu izrullēt un ieklāt formā. Virsu sadrurstīt ar dakšiņu un cept apm. 20 min. Pamatni atdzesēt uz restēm.
3
Pagatavot pildījumu. Pienu uzkrsēt ar rīvētu citrona miziņu un cukuru. Pievienot rīsus un uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, uzvārīt rīsus.
4
Želatīnu uzbriedināt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un izkausēt. Iemaisīt vēl siltos rīsos. Saldo krējumu uzputot līdz iegūstat stingras putas. Rīsus sajaukt ar saldo krējumu, sieru un vaniļas cukuru.
5
Atdzusušo pamatni pārlikt kūku formā, iepildīt rīsu masu. Novietot vēsā vietā lai sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

Pievienot komentāru

Kūkas