Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vienkārši pagatavojamās citronu kūkas

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 225 g sviests istabas temperatūrā
  • 1/2 gl. cukurs
  • 2 gl. milti
  • 1/8 tējk. sāls
  • Citronu pildījumam:
  • 6 lielas olas
  • 1 gl. milti
  • 2+1/2 gl. cukurs
  • 1 ēd.k.+1 tējk. citronu miziņa (3-4 citroni)
  • 2/3gl. svaigi spiesta citronu sula
  • pūdercukurs dekoram
Klasiska amerikāņu recepte - "lemon bars", ar izteiktu citrona smaržu un garšu. Īpaši garšīgs šajā kūkā ir pildījums. Ja esat citronu fans, šo kūku notekti novērtēsiet. Gatavojot šo recepti, nepieciešama forma 23x33cm.

Pagatavošana

1
Uzkarsēt krāsni līdz 180*С. Formu 23*33 cm izklāt ar cepamo papīru tā, lai papīrs būtu atlokāms pāri formas malām. Iesmērēt papīru ar sviestu. Miltus izsijāt ar sāli. Sviestu uzputot ar cukuru, līdz masa kļūst balta. Turpinot putot pamazām pievienot miltus, kamēr veidojas drupačas. Visu savākt, veidojot bumbu. Mīklu izrullēt, ieklāt formā un novietot ledusskapī uz 30 min. Cept cepeškrāsnī 15-20 min. Izņemt no krāsns un atdzesēt 10 min.
2
Pildījumam: olas uzputot ar citronu sulu un citrona miziņu. Miltus sajaukt ar cukuru un pievienot olu masai. Visu sajaukt, līdz masa kļūst viendabīga. Ieliet citronu masu formā uz atdzesētās pamatnes. Cept cepeškrāsnī vēl 30-35 min.
3
Gatavo kūku pilnībā atdzesēt un tikai tad sagriezt. Pasniedzot pārkaisīt ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Kūkas