Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu-jogurta kūka

Sastāvdaļas
  • 400g milti
  • 250g cukurs
  • 200ml turku/grieķu jogurts
  • 100g mīksts sviests
  • 2 olas
  • 2 citroni (sula un rīvēta miziņa)
  • vaniļas ekstrakts
  • 1/4 ēd.k. cepamais pulvers
  • Glazūrai:
  • 150g pūdercukurs
  • 3 ēd.k. citrona sula
  • 1 ēd.k. rīvēta citrona miziņa
Kūka ir īsta garšu bumba! Vaniļas liegais tonis mijās ar citrusu aromātu un maigais jogurts nodrošina tikko jaušamu eksotikas pieskārienu. Šo kūku novērtēs pat visprasīgākais gardēdis.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 grādiem.
Miltus izsijāt un sajaukt ar cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sviestu uzputot ar cukuru un rīvētu citrona miziņu, līdz masa kļūst gaisīga un balta. Pievienot olas un vēlreiz uzputot. Sviesta masu sajaukt ar miltiem, pievineot citrona sulu un jogurtu un vēlreiz uzputot, līdz masa kļūst vienadbīga.

Cepamo formu iesmērēt ar eļļu un pārkaisīt ar miltiem. Mīklu pārliet formā un cept cepeškrāsnī 30-40 min. Kūkas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Kūku izņemt no cepeškrāsns un atdzesēt 10 min, izņemt no formas un atdzesēt pilnībā. Gatavu kūku pārlej ar glazūru un pasniedz.
2
Glazūrai visas sastāvdaļas sajauc kopā un uzreiz pārlej kūkai.

Pievienot komentāru

Kūkas