Yogurt coffee cake with streusel ans sauce, selective focus
Yogurt coffee cake with streusel ans sauce, selective focus
Kūkas
2013. gada 15. aprīlī, 19:27

Jogurta kūka ar kanēļa štreizeli

Vēlaties iepriecināt savus viesus? Pagatavojiet šo kūku! Jūsu pūles novērtēs pat visprasīgakais gardēdis un nākamajās viesošanās reizēs ciemiņi pieprasīs jums atkārtot šo recepti.

Pagatavošana

150 min
1

Pagatavot mīklu. Sviestu uzputot ar cukuru, pievienot vaniļas esenci Pa vienai iesist olas un pēc katras olas apm. 30 sek putot. Atsevišķā bļodā izsijāt miltus ar cepamo pulveri, pievienot šķipsniņu sāls. Pa daļām sviesta-olu masai pievienot miltu masu un jogurtu - 1/3 miltus, 1/3 jogurta, 1/3 miltu utt.

2

Pagatavot štreizeli. Aukstu sviestu sagriezt kubiņos. Pievienot miltus, kanēli, cukuru un sāli un visu saberzt kopā starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Attiecībā uz sali neesam kļūdījušies - sāls šajā gadījumā papildinās garšu un piedos kūkai interesantāku garšas buķeti.

3

2/3 mīklas ieliet formā, pārkaisīt ar pusi no drupačām, pārliet ar atlikušo mīklu. Cept multivāramā katlā režīmā "Cepšana" 60 min. , tad ieslēgt šo pašu programmu vēl uz 65 min. Pārbaudīt ar koka irbulīti gatavību, ja ir nepieciešamība, tad cept līdz gatavībai. Kūku izņemt no katla, pārkaisīt ar atlikušo štreizeli un cept cepeškrāsnī 10 min. 180 grādos, lai štreizels karamelizējās.



Kūku var cept arī cepeškrāsnī. Cept 180 grādos, gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.

4

Gatavu kūku izdekorēt ar glazūru. Glazūras pagatavošanai sieru sajaukt ar sviestu un sīrupu.

5

Avots - laperla-foto.livejournal.com