Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marinētas gailenes

Sastāvdaļas
  • 2 kg gailenes
  • 300 ml baltvīna etiķis
  • 1/3 gl. cukurs
  • 2-3 kiploka daiviņas
  • 7-8 smaržīgo piparu graudiņi
  • 2-3 lauru lapas
  • 2 ēd.k. sāls
Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius).Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Tāpēc šīs sēnes ir iecienījušas daudzas saimnieces. Taču šādā veidā var pagatavot jebkuras mazās sēnes. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1
Sēnes attīrīt no smiltīm. Katlā uzkarsēt ūdeni, iebērt sēnes un uzvārīt. Noņemt putas, pievienot sāli un vārīt 10 minūtes. Ūdeni nokāst.
2
Tīrā katlā ieliet etiķi un 2 gl. ūdens. Pievienot cukuru, garšvielas un vārīt 5 minūtes. Sēnes pievienot marinādei, vēlreiz uzvārīt, noņemt no uguns un ļaut ievilkties 15-20 minūtes.
3
Karstas sēnes salikt tīrās burciņās, aizvākot un pilnībā atdzesēt. Novietot vēsā vietā. Sēnes būs gatavas pēc pāris dienām.

Pievienot komentāru

Konservēšana