Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Cherry jam in glass bowl, selective focus

Ķiršu ievārījums ar kauliņiem

Sastāvdaļas
  • 1 kg kirši
  • 1,5 kg cukurs
  • 3/4 gl. ūdens
Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums! Šī ir vēl viena ķiršu ievarījuma pagatavošanas recepte. Šoreiz ar visiem kauliņiem!

Pagatavošana

1
Ķiršus nomazgāt, sabakstīt ar zobu bakstamo kociņu, iebērt katlā, pārbērt ar cukuru un atstāt uz 2 stundām.
2
Ievārījumu jāvāra vairākos piegājienos - uzlikt katlu ar ķiršiem uz uguns, pieliet ūdeni, uzvārīt, noņemt no uguns un atdzesēt. Atkārtot šo procesu 3-4 reizes.
3
Ievārījumu salikt sterilizētās burciņās, aizvākot un glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana