foto: Shutterstock
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.
Pupiņas ber katlā, aplej ar svaigu ūdeni un izvāri gatavas.
Tomātus sagriez gabaliņos un sablendē. Nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlēs. Papriku iztīri un sagriez strēmelēs.
Dārzeņus, izņemot pupiņas, ber lielā katlā, pievieno sāli un cukuru un maisot sautē 15–20 minūtes. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisi pupiņas.
Pāris minūtes pirms beigām pievieno etiķi.
Karstu pildi burkās, aizvāko un apgriez uz vāciņa. Uzglabā pagrabā vai ledusskapī.