foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 12. jūlijā, 12:00

Pupiņu zupas sagatave ziemai

Pupiņas izvēlies pēc savas gaumes. Ja vēlies, pievieno arī garšaugus, piemēram, kādu pupumētras vai timiāna zariņu, pētersīļu vai seleriju lapiņas.

Pagatavošana

1

Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.

2

Pupiņas ber katlā, aplej ar svaigu ūdeni un izvāri gatavas.

3

Tomātus sagriez gabaliņos un sablendē. Nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlēs. Papriku iztīri un sagriez strēmelēs.

4

Dārzeņus, izņemot pupiņas, ber lielā katlā, pievieno sāli un cukuru un maisot sautē 15–20 minūtes. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisi pupiņas.

5

Pāris minūtes pirms beigām pievieno etiķi.

6

Karstu pildi burkās, aizvāko un apgriez uz vāciņa. Uzglabā pagrabā vai ledusskapī.