Pupiņu zupas sagatave ziemai
Sastāvdaļas
- 2 kg tomātu
- 300 g kaltētu pupiņu
- 300 g burkānu
- 300 g sīpolu
- 300 g paprikas
- 4 ēdk. cukura
- 3 ēdk. 9 % etiķa
- 2 ēdk. sāls
- malti melnie pipari
Pupiņas izvēlies pēc savas gaumes. Ja vēlies, pievieno arī garšaugus, piemēram, kādu pupumētras vai timiāna zariņu, pētersīļu vai seleriju lapiņas.
Pagatavošana
1
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.
2
Pupiņas ber katlā, aplej ar svaigu ūdeni un izvāri gatavas.
3
Tomātus sagriez gabaliņos un sablendē. Nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlēs. Papriku iztīri un sagriez strēmelēs.
4
Dārzeņus, izņemot pupiņas, ber lielā katlā, pievieno sāli un cukuru un maisot sautē 15–20 minūtes. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisi pupiņas.
5
Pāris minūtes pirms beigām pievieno etiķi.
6
Karstu pildi burkās, aizvāko un apgriez uz vāciņa. Uzglabā pagrabā vai ledusskapī.