Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vidusjūras garšaugi eļļā

Sastāvdaļas
  • 1 maza buntīte bazilika
  • 1 maza buntīte salvijas
  • 1 maza buntīte timiāna
  • 1 maza buntīte pupumētras
  • 1 maza buntīte rozmarīna
  • 1 maza buntīte raudenes
  • 2 ēdk. smalkās jūras sāls
  • 75 ml labas olīveļļas
Ideāla piedeva zupām, pastām, mērcēm, gaļas ragū un putnu gaļas ēdieniem. Garša ir ļoti intensīva, tādēļ nepārspīlē! Katru reizi, kad no burciņas izņem kārtējo devu, pielej nedaudz svaigas olīveļļas!

Pagatavošana

1
Garšaugus noskalo, nopurini, izklāj uz dvielīša un ļauj 2-3 stundas žūt.
2
Lapiņas noplūc no kātiņiem, smalki sakapā un ieber bļodā. Samaisi ar sāli un ar karoti liec burciņā, ik pēc karotes stingri piespied. Pārlej olīveļļu, lai tā vismaz puscentimetru biezā kārtā pārklātu garšaugus.
3
Aizvāko un uzglabā ledusskapī. Rozmarīnu var aizvietot ar franču estragonu – rodas gluži cita garšas nianse.

Pievienot komentāru

Konservēšana