foto: Shutterstock
Konservēšana
2020. gada 30. augustā, 10:00

Vidusjūras garšaugi eļļā

Ideāla piedeva zupām, pastām, mērcēm, gaļas ragū un putnu gaļas ēdieniem. Garša ir ļoti intensīva, tādēļ nepārspīlē! Katru reizi, kad no burciņas izņem kārtējo devu, pielej nedaudz svaigas olīveļļas!

Pagatavošana

1

Garšaugus noskalo, nopurini, izklāj uz dvielīša un ļauj 2-3 stundas žūt.

2

Lapiņas noplūc no kātiņiem, smalki sakapā un ieber bļodā. Samaisi ar sāli un ar karoti liec burciņā, ik pēc karotes stingri piespied. Pārlej olīveļļu, lai tā vismaz puscentimetru biezā kārtā pārklātu garšaugus.

3

Aizvāko un uzglabā ledusskapī. Rozmarīnu var aizvietot ar franču estragonu – rodas gluži cita garšas nianse.