Plūmju un ābolu džems
Sastāvdaļas
- 5 kg skābu ābolu, ieteicama antonovka
- 3 kg plūmju
- 2 kg brūnā cukura
- ½ l sarkanvīna etiķa
- 1 ēdk. balto piparu graudu
- 1 tējk. koriandru sēklu
- 1 tējk. kumina sēklu
- 2 krustnagliņas
- 1 čilī, bez sēklām, sakapāts
Labs uz brokastu tostermaizes, pie siera un gaļas (medījuma, liellopa, bet īpaši – pie cūkas cepeša). No receptē dotajiem apjomiem sanāks aptuveni 5 l džema, taču labāk, ja to pildīsi nelielās burciņās.
Pagatavošana
1
Āboliem izņem serdi, sagriez gabalos, plūmēm izņem kauliņus. Liec visu katlā un uz nelielas uguns, reizumis apmaisot, vāri aptuveni 3 stundas (līdz džema konsistencei).
2
Ja masa veidojas pārlieku blīva, pievieno ½ l ūdens. Liec sterilās burkās, sterilizē, tad aizvāko un glabā vēsumā (var pat vairākus gadus).