Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rīsi tomātu un dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas
  • 3 kg ļoti smalki sakapātu tomātu
  • 1 kg gaļas mašīnā samaltu paprikas pākšu
  • 1 kg smalkās skaidiņās sarīvētu burkānu
  • 300 ml saulespuķu eļļas
  • 80–100 g cukura
  • 2 glāzes rīsu
  • sāls, malti melnie pipari
Vienlīdz labi noder ātrai uzkodai un harčo zupas pamatam.

Pagatavošana

1
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber burkānus un viegli apsautē.
2
Katlā pildi tomātus un papriku, pievieno burkānus ar visu eļļu. Uzvāri un turpini sautēt 20–25 minūtes.
3
Pieber noskalotus rīsus un vāri, līdz tie kļūst mīksti. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pieber cukuru, sāli un piparus.
4
Pildi burciņās un aizvāko. Apgriez uz vāciņa, lai atdziest.

Pievienot komentāru

Konservēšana