Rīsi tomātu un dārzeņu mērcē
Sastāvdaļas
- 3 kg ļoti smalki sakapātu tomātu
- 1 kg gaļas mašīnā samaltu paprikas pākšu
- 1 kg smalkās skaidiņās sarīvētu burkānu
- 300 ml saulespuķu eļļas
- 80–100 g cukura
- 2 glāzes rīsu
- sāls, malti melnie pipari
Vienlīdz labi noder ātrai uzkodai un harčo zupas pamatam.
Pagatavošana
1
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber burkānus un viegli apsautē.
2
Katlā pildi tomātus un papriku, pievieno burkānus ar visu eļļu. Uzvāri un turpini sautēt 20–25 minūtes.
3
Pieber noskalotus rīsus un vāri, līdz tie kļūst mīksti. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pieber cukuru, sāli un piparus.
4
Pildi burciņās un aizvāko. Apgriez uz vāciņa, lai atdziest.