Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Eļļā marinētas gailenes

Sastāvdaļas
  • 1 kg mazu gaileņu
  • ½ l baltvīna etiķa
  • 4 ķiploka daiviņas, rupju kapātas
  • 1 tējk. melno piparu graudu
  • 2 tējk. sāls
  • 4 timiāna zariņi
  • 4 strēmeles citrona mizas
  • 4 lauru mazas lapas
  • ¼ l ūdens
  • olīveļļa
Ideāla uzkoda! Recepte derīga trakajos gaileņu gados, bet būs laba arī beciņām, alksnenēm un pat šampinjoniem.

Pagatavošana

1
Kastrolī ļauj uzvirst ūdenim ar etiķi, ķiplokiem, pipariem, sāli un pusi no timiāna. Uz mazas uguns vāri marinādi pusstundu, ieber tajā sēnes un turpini vārīt 10 minūtes.
2
Nolej marinādi, sēnes pamatīgi notecini, izņem timiānu. Katrā burkā ieliec citronmizas strēmeli, lauru lapu, nedaudz timiāna un saber sēnes.
3
Kastrolī uzkarsē olīveļļu (neuzvāri, uzkarsē līdz 75 grādiem!), lej virsū sēnēm, lai tās būtu nosegtas. Ar koka iesmu sēnes pamaisi, lai nebūtu gaisa burbuļu, aizvāko, glabā vēsumā (tas nekas, ja eļļa sasalst!). Divas nedēļas nepieciešamas, lai garšas saēstos.

Pievienot komentāru

Konservēšana