Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikantā tomātu uzkoda

Sastāvdaļas
  • 5 kg tomātu
  • 1 kg paprikas pākšu
  • 2–3 čili pākstis
  • 2 ķiploku galviņas
  • 2 glāzes augu eļļas
  • 1 glāze 6% etiķa
  • 1 glāze cukura
  • 4 ēdk. sāls
Šai receptei labāk izvēlēties nelielus un stingrus tomātus, lai tie, vārot un pārliekot burkā, neizšķīstu.

Pagatavošana

1
Nomizotus ķiplokus, iztīrītas paprikas un čili pākstis samal gaļas mašīnā. Pildi katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi un eļļu un uzvāri.
2
Tomātus sagriez daiviņās, liec citā katlā un aplej ar uzvārīto mērci. Uzvāri un, saudzīgi maisot, turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.
3
Karstu uzmanīgi pildi burkās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana