Pikantā tomātu uzkoda
Sastāvdaļas
- 5 kg tomātu
- 1 kg paprikas pākšu
- 2–3 čili pākstis
- 2 ķiploku galviņas
- 2 glāzes augu eļļas
- 1 glāze 6% etiķa
- 1 glāze cukura
- 4 ēdk. sāls
Šai receptei labāk izvēlēties nelielus un stingrus tomātus, lai tie, vārot un pārliekot burkā, neizšķīstu.
Pagatavošana
1
Nomizotus ķiplokus, iztīrītas paprikas un čili pākstis samal gaļas mašīnā. Pildi katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi un eļļu un uzvāri.
2
Tomātus sagriez daiviņās, liec citā katlā un aplej ar uzvārīto mērci. Uzvāri un, saudzīgi maisot, turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.
3
Karstu uzmanīgi pildi burkās un aizvāko.