foto: No 100 Labi padomi arhīva
Konservēšana
2021. gada 14. septembrī, 12:00

Sēņu kaviārs

Viss paša lasīts mežā un novākts savā dārza. Laba piedeva liellopa vai, vislabāk, medījuma gaļai, taču vēl garšīgāk, ja vienkārši uzliksi uz rupjmaizes šķēles.

Pagatavošana

1

Baravikas apvāra ūdenī vai – labāk – dārzeņu buljonā (garša būs labāka, taču tas nebūt nav obligāti), līdz tās kļūst stingras. Nokās. Savukārt gailenes apcep uz sausas karstas pannas – tā, lai no sēnēm izgarotu ūdens. Abas rupji sakapā. Apcep sviestā.

2

Ķiploku, sīpolu nomizo, rupji sakapā un apsautē sviestā, pievieno garšvielas, apceptās sēnes, visu samaisi, ļauj sajaukties garšām. Liec sterilā burkā, vāku virsū un ļauj lēnām atdzist. Glabā vēsumā.