Sēņu kaviārs
Sastāvdaļas
- 100 g (riekšava) brūkleņu
- 4–5 nelielas baravikas
- 60 g (riekšava) gaileņu
- ½ sīpola
- 100 g sviesta
- 4 daiviņas ķiploka
- 3 zariņi timiāna
- 2 zariņi estragona
- sāls – pēc garšas
Viss paša lasīts mežā un novākts savā dārza. Laba piedeva liellopa vai, vislabāk, medījuma gaļai, taču vēl garšīgāk, ja vienkārši uzliksi uz rupjmaizes šķēles.
Pagatavošana
1
Baravikas apvāra ūdenī vai – labāk – dārzeņu buljonā (garša būs labāka, taču tas nebūt nav obligāti), līdz tās kļūst stingras. Nokās. Savukārt gailenes apcep uz sausas karstas pannas – tā, lai no sēnēm izgarotu ūdens. Abas rupji sakapā. Apcep sviestā.
2
Ķiploku, sīpolu nomizo, rupji sakapā un apsautē sviestā, pievieno garšvielas, apceptās sēnes, visu samaisi, ļauj sajaukties garšām. Liec sterilā burkā, vāku virsū un ļauj lēnām atdzist. Glabā vēsumā.