Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Marinētas bietes ar mārrutkiem

Sastāvdaļas
  • 1 kg vārītu sarkano biešu
  • 1 kg svaigu mārrutka sakņu
  • Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 400–500 ml 9% etiķa
  • 40–50 g sāls
  • 40 g cukura
Mārrutku rīvēšana prasa pacietību un izturību, taču rezultāts atmaksājas, jo pat mazos gabaliņos sasmalcināta sakne nav tik garšīga kā sarīvēta.

Pagatavošana

1
Bietes nomizo un sagriez šķēlītēs vai salmiņos. Mārrutka saknes sarīvē vai sasmalcini virtuves kombainā.
2
Uzvāri ūdeni kopā ar pārējiem marinādes produktiem.
3
Bietes un mārrutkus liec kārtām burkās, pārlej ar marinādi, uzliec vāciņus un pasterizē 15 minūtes 90 grādu temperatūrā (puslitra burkas).
4
Aizvāko un uz pusstundu apgriez uz vāciņa.

Pievienot komentāru

Konservēšana