Marinētas bietes ar mārrutkiem
Sastāvdaļas
- 1 kg vārītu sarkano biešu
- 1 kg svaigu mārrutka sakņu
- Marinādei:
- 1 l ūdens
- 400–500 ml 9% etiķa
- 40–50 g sāls
- 40 g cukura
Mārrutku rīvēšana prasa pacietību un izturību, taču rezultāts atmaksājas, jo pat mazos gabaliņos sasmalcināta sakne nav tik garšīga kā sarīvēta.
Pagatavošana
1
Bietes nomizo un sagriez šķēlītēs vai salmiņos. Mārrutka saknes sarīvē vai sasmalcini virtuves kombainā.
2
Uzvāri ūdeni kopā ar pārējiem marinādes produktiem.
3
Bietes un mārrutkus liec kārtām burkās, pārlej ar marinādi, uzliec vāciņus un pasterizē 15 minūtes 90 grādu temperatūrā (puslitra burkas).
4
Aizvāko un uz pusstundu apgriez uz vāciņa.