Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Tomātu un lavandas ievārījums

Sastāvdaļas
  • 1,5 kg nogatavojušos tomātu
  • 1,5 kg cukura
  • 2–3 citronu sula
  • 5 svaigi lavandas zariņi, vēlams ar ziediem
Klasiska franču recepte, pasniedz kā piedevu svaigi ceptām maizītēm, kazas un citiem sieriem.

Pagatavošana

1
Tomātus blanšē un novelc miziņu, mīkstumu sagriez gabaliņos.
2
Katlā ieber cukuru un tomātus, ielej citrona sulu, pievieno lavandas zariņus un uz mazas uguns vāri (aptuveni 1,5 stundas), līdz izveidojas želejveida ievārījums.
3
Pildi sasildītās burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana