Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ābolu un plūmju ievārījums ar apelsīnu

Sastāvdaļas
  • 2 kg ābolu
  • 2 kg aliču masas
  • 1,3 kg ievārījuma cukura
  • 5 apelsīni
Ja šim ievārījumam pievieno pa šķipsniņai kanēļa, muskatrieksta, krustnagliņu un smaržīgos piparus, iznāk Ziemassvētku ievārījums ar visām īstajām šo svētku garšām un smaržām!

Pagatavošana

1
Aličas uzkarsē un izdzen caur sietu. Ābolus nomizo un sagriez gabaliņos. Apelsīnus plāni nomizo (lai nebūtu baltuma!), sagriez sīkās strēmelēs (veikalā var iegādāties rīku, ar kuru to viegli izdarīt), tad nomizo visu balto kārtu, sagriez četrās daļās, izlasi sēklas un sablendē.
2
Liec visu katlā un vāri, kamēr āboli gandrīz izšķīduši. Pievieno cukuru un vēl pavāri vāra apmēram 5 minūtes.

Pievienot komentāru

Konservēšana