Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Upeņu želeja ar kanēli

Sastāvdaļas
  • 1 kg upeņu
  • 400 g ievārījuma cukura 3:1
  • 1–2 kanēļa standziņas
  • 2 lauru lapas
Lai iegūtu vairāk sulas, biezumus izspiež ar rokām, taču tādā gadījumā želeja nebūs tik dzidra, bet garšu tas neietekmēs.

Pagatavošana

1
Notīrītas jāņogas ber katlā, pielej 400 g ūdens, pievieno kanēļa standziņas un lauru lapas, uzvāri un turpini vārīt tik ilgi, līdz ogas pārsprāgst.
2
Dziļā bļodā ieliec caurduri, tajā ieklāj marlīti un ielej upeņu novārījumu. Atstāj, lai pa nakti notek.
3
Pēc tam ielej katlā, pieber cukuru, uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4 minūtes.
4
Pildi burciņās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.

Pievienot komentāru

Konservēšana