Plūmju čatnijs ar sīpoliem
Sastāvdaļas
- 1 kg plūmju (bez kauliņiem)
- 800 g sīpolu
- 2 skābi āboli
- 500 g cukura
- 200 ml tumšā balzametiķa
- 100 g svaigas ingvera saknes
- 1 liela sarkanā čili pāksts
- eļļa
- sāls
Asāku garšu cienītāji var pievienot vēl kādu čili pāksti un likt mazāk cukura.
Pagatavošana
1
Plūmes sagriez gabaliņos. Ābolus, sīpolus un ingveru nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Čili pāksti smalki sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus un ingveru.
3
Pievieno čili, plūmes un ābolus un vēl dažas minūtes pasautē.
4
Pamazām ber klāt cukuru un maisot izkausē. Pievieno sāli un balzametiķi.
5
Uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, vāri ap pusstundu. Ja vajag, pievieno vēl garšvielas.
6
Karstu pildi burkās un aizvāko.