Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Plūmju čatnijs ar sīpoliem

Sastāvdaļas
  • 1 kg plūmju (bez kauliņiem)
  • 800 g sīpolu
  • 2 skābi āboli
  • 500 g cukura
  • 200 ml tumšā balzametiķa
  • 100 g svaigas ingvera saknes
  • 1 liela sarkanā čili pāksts
  • eļļa
  • sāls
Asāku garšu cienītāji var pievienot vēl kādu čili pāksti un likt mazāk cukura.

Pagatavošana

1
Plūmes sagriez gabaliņos. Ābolus, sīpolus un ingveru nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Čili pāksti smalki sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus un ingveru.
3
Pievieno čili, plūmes un ābolus un vēl dažas minūtes pasautē.
4
Pamazām ber klāt cukuru un maisot izkausē. Pievieno sāli un balzametiķi.
5
Uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, vāri ap pusstundu. Ja vajag, pievieno vēl garšvielas.
6
Karstu pildi burkās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana