Paša gatavots tomātu kečups
Sastāvdaļas
- 2 kg nogatavojušos tomātu
- 250–300 g sīpolu
- 100 g cukura
- 1 ēdk. sāls
- 3–4 ēdk. 9% etiķa
- 1 tējk. maltu balto piparu
- 1 tējk. maltu sinepju sēkliņu
- ½–1 tējk. malta ingvera
- ½ tējk. maltu smaržīgo piparu
Tas ir pārbaudīts fakts – tie, kuri nobaudījuši labu mājas kečupu, rūpnieciski ražotajam met līkumu.
Pagatavošana
1
Tomātus sagriez gabaliņos. Sīpolus nomizo un smalki sakapā.
2
Visus produktus pildi katlā un uz lēnas uguns vāri aptuveni 45 minūtes.
3
Sablenderē vai izberz caur sietu, lej atpakaļ katlā un, vāku neuzliekot, vāri tik ilgi, līdz kečups sabiezē vēlamajā konsistencē.
4
Karstu pildi burciņās vai pudelītēs un aizvāko.