Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gurķi sinepju marinādē

Sastāvdaļas
  • 2 kg gurķu
  • 50 g sāls
  • ½ glāzes cukura
  • ½ glāzes eļļas
  • ½ glāzes 9 % etiķa
  • 1,5 ēdk. pikantu gatavo sinepju
  • 1,5 ēdk. caur spiedi izspiestu ķiploku
  • ½ tējk. svaigi maltu piparu
Sinepes ir laba piedeva dārzeņu marinādēm, jo piešķir patīkamu asumiņu. Lieliski noder Krievu sinepes. Jārēķinās, ka marināde nebūs caurspīdīga, bet gan duļķaina, tāpēc der uz šīm burciņām uzlīmēt etiķeti ar nosaukumu.

Pagatavošana

1
Gurķus sagriez gareniski 4–6 daļās. Ja gurķi garāki, tos pārgriez uz pusēm. Ber lielā bļodā.
2
Pagatavo marinādi: visus marinādei paredzētos produktus rūpīgi sakul.
3
Pārlej gurķiem un atstāj, lai aptuveni 3 stundas sulojas. Ik pa laikam apmaisi.
4
Blīvi pildi burkās un pārlej ar šķidrumu, kas izveidojies bļodā.
5
Uzliec vāciņus, karsē (0,5 l burkas) aptuveni 20 minūtes 85 grādos. Aizvalcē.

Pievienot komentāru

Konservēšana