Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Universālā sēņu marināde

Sastāvdaļas
  • Vārītas sēnes
  • Marinādei
  • 1 l ūdens
  • 1,5 ēdk. sāls
  • 1 ēdk. cukura
  • 300 ml 9% etiķa
  • 3–4 ķiploka daiviņas
  • ½ tējk. melno piparu graudiņu
  • 7–8 smaržīgo piparu graudiņi
  • 3–4 krustnagliņas
Marināde derēs visām sēnēm, kas jāvāra- gailenēm, baravikām, apšu bekām. To pirms pārliešanas sēnēm var izkāst caur smalku sietiņu, taču var izmantot arī ar visām garšvielām. Burkās var ielikt arī pa diļļu vai pētersīļa zariņam.

Pagatavošana

1
Marinādei paredzētos produktus pildi katlā, uzvāri, uz lēnas uguns turpini vārīt 5 minūtes, pēc tam atdzesē.
2
Sēnes kārto burkās un pārlej ar aukstu marinādi.
3
Burkām uzliec vāciņus, sterilizē aptuveni 30 minūtes (puslitra burkas) un aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana