Universālā sēņu marināde
Sastāvdaļas
- Vārītas sēnes
- Marinādei
- 1 l ūdens
- 1,5 ēdk. sāls
- 1 ēdk. cukura
- 300 ml 9% etiķa
- 3–4 ķiploka daiviņas
- ½ tējk. melno piparu graudiņu
- 7–8 smaržīgo piparu graudiņi
- 3–4 krustnagliņas
Marināde derēs visām sēnēm, kas jāvāra- gailenēm, baravikām, apšu bekām. To pirms pārliešanas sēnēm var izkāst caur smalku sietiņu, taču var izmantot arī ar visām garšvielām. Burkās var ielikt arī pa diļļu vai pētersīļa zariņam.
Pagatavošana
1
Marinādei paredzētos produktus pildi katlā, uzvāri, uz lēnas uguns turpini vārīt 5 minūtes, pēc tam atdzesē.
2
Sēnes kārto burkās un pārlej ar aukstu marinādi.
3
Burkām uzliec vāciņus, sterilizē aptuveni 30 minūtes (puslitra burkas) un aizvāko.